Individueel

Iedereen (werknemer, zelfstandige, ambtenaar) met een loopbaanvraag die zich situeert rond de pijlers van heroriëntatie, re-integratie en preventie kan bij mij terecht voor loopbaanbegeleiding.

Heroriëntatie

Ik wil totaal iets anders doen en ontdekken wat mijn talenten en vaardigheden zijn.

Ik droom al jaren om als zelfstandige aan de slag te gaan, hoe weet ik of dit bij mij past?

Ik heb veel fysieke/mentale klachten, hoe kan ik een job vinden die beter bij mij aansluit?

Ik wil op mijn huidig werk blijven maar de jobinhoud /werkomgeving spreekt me niet meer aan. Hoe kan ik ontdekken welke andere taken nog bij mij passen?

Preventie

Ik voel uitputtingsverschijnselen (slecht slapen, piekeren, hoofdpijn, angsten, …).

Ik wil niet uitvallen op mijn werk en ontdekken wat mijn energiezuigers zijn en energienemers.

Ik voel me niet meer gemotiveerd om mijn job uit te voeren. Ik mis afwisseling en uitdaging

Hoe ontdek ik wat mij ‘drijft’ en meer voldoening kan geven?

Re-integratie

Ik ben al een tijdje thuis en wil terug gaan werken. Ik wil me hier zo goed mogelijk op voorbereiden. Hoe pak ik dit aan?

Ik wil terug aan de slag na een periode van ziekte, maar wil niet meer uitvallen. Hoe kan ik werken rond een duurzame balans?

Stap 1

Vul het contactformulier in en noteer je loopbaanvraag. Je wordt binnen de 2 werkdagen gecontacteerd voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stap 2

Indien je dit wenst kun je zelf een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek inboeken via de online agenda. Indien er geen moment past, zoeken we samen naar een nieuw moment.

Stap 3

Bestel je loopbaancheque al via de website van de VDAB. Je hoeft de cheque pas af te geven na het kennismakingsgesprek. Je kan pas de loopbaanbegeleiding bij mij  opstarten na ontvangst van de cheque of bewijs van betaling. Dit kan soms even duren. Bestel dus tijdig de cheque zodat je ook snel kan opstarten met je loopbaantraject.

Praktisch

Je kan een loopbaantraject betalen met de loopbaancheque van de VDAB, gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. De Vlaamse overheid vindt het belangrijk dat mensen hun loopbaan zelf in handen nemen en investeren daar dan ook in. Dat betekent dat je recht hebt op twee loopbaancheques om de zes jaar. De eerste loopbaancheque geeft je vier uur coaching aan 45 euro. De tweede loopbaancheque is goed voor 3 uur coaching en kost ook 45 euro. Concreet betekent dit dat je slechts 90 euro betaalt voor 7 uur loopbaancoaching.

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer, ambtenaar of zelfstandige.
  • Je hebt minimum zeven jaar werkervaring (of 2555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.
  • Je hebt recht op twee loopbaancheques om de zes jaar.

De loopbaancheque kan je aanvragen op de website van de VDAB :

www.vdab.be/loopbaanbegeleiding.

  • Hier dien je een account aan te maken. Nadat je een eigen account hebt aangemaakt kun je de loopbaancheque aanvragen. Je ziet onmiddellijk of je er recht op hebt of niet.
  • Binnen een paar dagen krijg je een email toegestuurd met de betalingsgegevens. Je hebt slechts enkele dagen de tijd om het bedrag van 40 euro over te schrijven. Van zodra je hebt betaald krijg je een bevestigingsmail.
  • Na een paar dagen tot maximum twee weken krijg je de loopbaancheque. Die kun je vinden onder je account van de VDAB.
  • Check dus regelmatig je account.
  • De loopbaancheque kun je afgeven aan het loopbaancentrum waar je de begeleiding wenst te volgen.
  • Mail je cheque door naar martien@centruminbalans.be of  stuur een bewijs van betaling.

 

Opgelet, de loopbaancheque heb je nodig (of een bewijs van betaling) om op te starten met het loopbaantraject. Zonder loopbaancheque of bewijs van betaling kan het traject niet worden opgestart.

Alvorens je opstart met een loopbaantraject heb je recht op een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van ongeveer 25 minuten. Tijdens dit gesprek wordt dieper ingegaan op je loopbaanvraag en je verwachtingen van het traject. Ik leg ook kort uit hoe ik het loopbaantraject ga aanpakken, mijn visie en achtergrond en wat je kan verwachten van mij. Indien we een ‘match’ hebben tussen jouw loopbaanvraag en mijn aanbod, kan het traject worden opgestart en een eerste afspraak in de praktijk worden ingepland.

Het kennismakingsgesprek gaat altijd door via whatsapp / videocall. Om een kennismakingsgesprek aan te vragen vul je het contactformulier in met je loopbaanvraag. Ik contacteer je binnen de twee werkdagen. Wil je sneller een afspraak krijgen voor een kennismakingsgesprek? Plan dan zelf je gesprek in via de online agenda. Indien er geen moment past in de online agenda contacteer ik je om een ander moment in te plannen.

Indien je geen recht hebt op de loopbaancheque en je wenst toch een loopbaantraject te volgen dan kun je ook bij ons terecht en kun je betalen met de groeicheque.

De groeicheque is een cheque die je kan aankopen bij Centrum in balans.

Met deze cheque kun je ofwel  een individueel loopbaantraject opstarten (van 4 uur coaching) of een groei atelier volgen van vier sessies (telkens 3 uur) .

 Van zodra de betaling goed is ontvangen krijg je per mail de groeicheque toegestuurd/factuur en kan je traject /atelier worden opgestart!

De prijs voor een groeicheque bedraagt  390 euro (inclusief BTW) en kan overgeschreven worden op het rekeningnummer BE 68 7330 3016 7434. Vermeld in je mededeling duidelijk je naam + soort traject (loopbaanbegeleiding of groeiatelier).  

Deze website maakt gebruik van cookies. Wenst u verder te gaan?